Rokometni Klub Arcont Radgona

Aktualno

28. memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa

07.06.2015

28. memorial Mateja Klopčiča –  Dan radgonskega rokometa

V soboto, 6. junija je v Radencih potekal že 28. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega smo združili z Dnevom radgonskega rokometa je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev.

Odigrane so bile tri tekme, na katerih pa rezultat ni bil v prvem planu. Najprej so na igrišče stopili najmlajši, igralci mini rokometa in mlajši dečki. Staršem in ostalim gledalcem so prikazali rokometno znanje, ki so ga do sedaj osvojili. V drugi tekmi so igralci, ki so v preteklih letih že končali z aktivnim igranjem rokometa izzvali mlade igralce članske ekipe. Igralci obeh ekip so prikazali številne lepe akcije, ki so jih gledalci nagradili z aplavzom. Tekmo so bolj resno vzeli veterani, ki so se tako po nekaj letih porazov le veselili zmage nad mlajšimi kolegi.

V osrednji tekmi dneva so se igralci kadetske ekipe, ki je v letošnji sezoni osvojila 16. mesto v državi, pomerili z žensko kadetsko reprezentanco Slovenije. Starši in ostali ljubitelji rokometa, so dobro napolnili tribune ter z glasnim navijanje dodatno pripomogli k odličnemu vzdušju, ki je bilo celo popoldne v in pred športno dvorano v Radencih. Po zanimivi tekmi sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom 33:33.

Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev, med katerimi so bili aktivni in bivši igralci različnih generacij, starši, klubski funkcionarji ter ostali, ki so tako ali drugače povezani s klubom. Druženje ljubiteljev rokometa se je po končanih tekmah preselilo pred dvorano, kjer je sledila podelitev nagrad Naj 7 igralcem sezone 2014/15. Izbrani so bili:

Mini rokomet OŠ Gornja Radgona:  Enej Vinkovič 
Mini rokomet OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici:  Gregor Petek 
Mlajši dečki B:  Žak Cartl
Starejši dečki A:  Jan Rozman
Kadeti:  Boštjan Šijanec
Člani:  Matevž Žunič
Sedmi igralec: Darko Zorko