Rokometni Klub Arcont Radgona

Aktualno

29. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa

05.06.2016

29. Memorial Mateja Klopčiča –  Dan radgonskega rokometa

V soboto, 4. junija je v Radencih potekal že 29. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega smo združili z Dnevom radgonskega rokometa je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev.

Številni ljubitelji rokometa, ki so lepo napolnili tribune radenske športne dvorane, so spremljali štiri zanimive rokometne tekme. Čeprav rezultat tokrat ni bil v prvem planu, so igralci pokazali veliko borbenost in številne lepe poteze, ki so jih gledalci nagradili z bučnim aplavzom.

Najprej so na igrišče stopili najmlajši, igralci mini rokometa in mlajši dečki. Staršem in ostalim gledalcem so prikazali rokometno znanje, ki so ga do sedaj osvojili. Po tekmi so svojo znanje rokometa pokazale mame mladih rokometašev, ki so se preizkusile v streljanju sedemmetrovk. V drugi tekmi so svojo priložnost dobili še očetje. Ti so med seboj odigrali tekmo, po kateri so lahko ugotovili, da je rokomet kar naporen šport ter bodo od sedaj naprej še bolj cenili trud svojih sinov.

Nato so na igrišče stopili igralci, ki so že končali z aktivnim igranjem rokometa. Veterani so z nekaterimi potezami dokazali, da še niso pozabili igrati rokometa. Za konec so na igrišče stopili še igralci kadetske in članske ekipe. Tudi oni so prikazali številne lepe poteze in dokazali, da je pred njimi še lepa rokometna prihodnost.

Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev, med katerimi so bili aktivni in bivši igralci različnih generacij, starši, klubski funkcionarji ter ostali, ki so tako ali drugače povezani s klubom. Po končanih tekmah je sledila podelitev nagrad Naj 7 igralcem sezone 2015/16. To so postali:

Mini rokomet OŠ Gornja Radgona:  Denis Ploj
Mini rokomet OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici:  Niko-Nevio Perša
Mlajši dečki B:  Aljaž Breznik
Mlajši dečki A:  Žak Cartl
Kadeti:  Nino Perša
Člani:  Darko Zorko
Sedmi igralec: Klemen Krajnc