Rokometni Klub Arcont Radgona

Aktualno

31. memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa

28.05.2018

V soboto, 2. junija je v Radencih potekal že 31. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega smo združili z Dnevom radgonskega rokometa, je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev.
 
Pred lepo zasedenimi tribunami radenske športne dvorane, je bilo odigranih pet rokometnih tekem. Čeprav rezultat tokrat ni bil v prvem planu, so igralci pokazali veliko borbenost in številne lepe poteze, ki so jih gledalci nagradili z bučnim aplavzom. 
 
V prvi tekmi so se pomerili najmlajši, igralci cici rokometa. 7-8 let stari fantje so staršem in ostalim gledalcem prikazali rokometno znanje, ki so ga osvojili v za večino od njih prvi sezoni treniranja rokometa. Sledila je tekma mini rokometa. Pri 9-11 letnikih se pozna, da imajo kakšno leto več izkušenj in nekateri že kažejo zelo dobro rokometno znanje. Po tej tekmi so svojo znanje rokometa pokazale mame mladih rokometašev, ki so se preizkusile v streljanju sedemmetrovk. V golu sta jim nasproti stala vratarja mlajših in starejših dečkov, ki sta ubranili večino strelov ter mamam pokazala, da rokomet ni enostaven šport. V tretji tekmi so se predstavili mlajši in starejši dečki. Nadarjeni igralci letnikov 2004-2006 so prikazali zelo dobro znanje rokometa, s katerim so navdušili gledalce na tribunah.
 
Sledila je tekma očetov in navijačev. Ti so med seboj odigrali tekmo, po kateri so lahko ugotovili, da je rokomet kar naporen šport ter bodo od sedaj naprej še bolj cenili trud svojih sinov. V zadnji tekmi so veterani izzvali člansko ekipo. Člani so tekmo vzeli zares in kar hitro se je na igrišču začelo iskriti. Na trenutke se je zdelo, kot da gre za pomembno prvenstveno tekmo, saj eni in drugi v obrambi niso poznali milosti. V drugem polčasu so se oboji le nekoliko umirili in na koncu so člani slavili s 30:28.
 
Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev, med katerimi so bili aktivni in bivši igralci različnih generacij, starši, klubski funkcionarji ter ostali, ki so tako ali drugače povezani s klubom.
 
Po končanih tekmah je sledila podelitev nagrad Naj 7 igralcem sezone 2017/18. To so postali:
 
Mini rokomet OŠ Gornja Radgona:  Marko Dumić
Mini rokomet OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici:  Gabrijel Zamuda
Mlajši dečki A:  Marcel Maier
Starejši dečki B:  Luka Šadl
Mladinci:  Matej Rojht
Člani:  Matevž Žunič
Sedmi igralec (MD A): Jure Kutoš