Rokometni Klub Arcont Radgona

Aktualno

33. memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa

15.06.2022

V soboto, 4. junija je v Radencih potekal 33. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega smo združili z Dnevom radgonskega rokometa, je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev.

Pred lepo zasedenimi tribunami radenske športne dvorane, je bilo odigranih pet rokometnih tekem. V prvi tekmi so se pomerili najmlajši, igralci mini rokometa. 7-10 let stari fantje in punce so staršem in ostalim gledalcem prikazali rokometno znanje, ki so ga osvojili v za večino od njih prvi sezoni treniranja rokometa. Vsak njihov zadetek so gledalci nagradili z bučnim aplavzom. Sledila je tekma mlajših dečkov B. Pri 10-12 letnikih se pozna, da že imajo več rokometnega znanja in izkušenj. Z nekaterimi potezami so pokazali, da se med njimi skrivajo bodoči odlični rokometaši.

Po tej tekmi so svojo znanje rokometa predstavile mame mladih rokometašev, ki so se preizkusile v streljanju sedemmetrovk. V golu so jim nasproti stali vratarji mlajših in starejših dečkov, ki so ubranili večino strelov. Mame so tako lahko ugotovile, da je razlika, če si na igrišču ali navijaš na tribuni. V tretji tekmi so se predstavili mlajši dečki A in starejši dečki B. Nadarjeni igralci letnikov 2008-09 so prikazali zelo dobro znanje rokometa, s katerim so navdušili gledalce na tribunah.

Nato so na igrišče stopili igralci, ki so že končali z aktivnim igranjem rokometa. Veterani so z nekaj atraktivnimi potezami dokazali, da še niso pozabili igrati rokometa. V zadnji tekmi so se med seboj pomerili igralci mladinske in članske ekipe. V sproščenem vzdušju so odigrali predvsem za gledalce in na koncu tudi zasluženo prejeli aplavz polnih tribun radenske športne dvorane.

Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev, med katerimi so bili aktivni in bivši igralci različnih generacij, starši, klubski funkcionarji ter ostali, ki so tako ali drugače povezani s klubom. Po končanih tekmah so se vsi skupaj preselili na zunanje igrišče pred dvorano, kjer se je nadaljevalo družabno srečanje.

Zelo smo razveselili obiska našega nekdanjega igralca Jureta Kocbeka. Ob tej priložnosti smo mu predali tudi bronasto plaketo, ki jo je prejel ob 60-letnici RK Arcont Radgona, a se podelitve takrat žal ni mogel udeležiti.

Jure je bil igralec vseh mlajših selekcij v našem klubu. Z dobrimi igrami je postal zanimiv za druge klube in tako je leta 2014 prestopil v Jeruzalem Ormož, kjer je v 1. državni ligi uspešno nastopal do leta 2021. Trenutno je član SC Ferlach iz Avstrije. Leta 2015 je s slovensko reprezentanco nastopil na svetovnem prvenstvu za igralce do 19 let. V ruskem Jekaterinburgu se je skupaj s soigralci veselil srebrne medalje.

Po končanih tekmah je sledila podelitev nagrad Naj 7 igralcem sezone 2021/22. To so postali:

Mini rokomet:  Žiga Peršak
Mlajši dečki B:  Anže Klun
Mlajši dečki A:  Petja Hajdinjak
Starejši dečki B:  Jaša Fras
Mladinci:  Izidor Vogrinec
Člani:  Blaž Bratkovič
Sedmi igralec (člani): Gašper Šijanec