Rokometni Klub Arcont Radgona

Aktualno

Jure Kocbek svetovni podprvak

21.08.2015

Jure Kocbek je s slovensko rokometno reprezentanco na svetovnem prvenstvu do 19 let osvojil srebrno medaljo. V finalu je bila v ruskem Jekaterinburgu Francija boljša s 33:26.

Ekipa je v svoji skupini premagala Tunizijo, Japonsko, Brazilijo in Argentino ter remizirala s Francijo. V izločilnih bojih je nato po vrsti premagala še Hrvaško, Norveško in v polfinalu Islandijo. V finalu sta se srečali ekipi, ki na prvih osmih tekmah na tem SP nista niti enkrat izgubili. Vsaka je do finala po sedemkrat zmagala, njuna medsebojna tekma v predtekmovalni skupini pa se je končala z neodločenim rezultatom (32:32).

Slovenska generacija (igralci rojeni leta 1996 in mlajši), ki se lahko pohvali z zlatima kolajnama na olimpijskih igrah mladih (Nanjing leta 2014) in olimpijskem festivalu evropske mladine (Utrecht leta 2013), je na tekmovanju v Rusiji nastopila v svojem tretjem zaporednem finalu na velikem tekmovanju. Ob tem so se fantje prvič uvrstili v finale velikega tekmovanja (EP ali SP) v kadetski konkurenci in zdaj uradno postali druga najboljša reprezentanca v tej starostni kategoriji na svetu.

Jure je dokazal, da se lahko tudi v majhnem rokometnem okolju razvijejo odlični rokometaši, vsekakor pa je dosegel uspeh, ki ga pred njim ni še noben radgonski rokometaš. Njegov dosežek je lahko odlična motivacija našim mladim fantom, da tudi oni s trdim delom dosežejo podobne uspehe.

Juretu četitamo za srebrno medaljo in mu želimo še veliko športnih uspehov ter čim manj poškodb!