Rokometni Klub Arcont Radgona

Aktualno

Sprejem za srebrnega Jureta Kocbeka

25.08.2015

V Domu penine v Gornji Radgoni je potekal sprejem za našega nekdanjega igralca Jureta Kocbeka, ki je s kadetsko reprezentanco Slovenije osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Ob navzočnosti članov Juretove družine, vodstva kluba, trenerjev, igralcev in novinarjev je na začetku Breda Žunič predstavila Juretovo športno pot od začetkov treniranja mini rokometa do nastopa v 1. državni ligi in osvojitvi naslova svetovnega podprvaka.

Juretu sta nato najprej čestitala župan občine G. Radgona Stanislav Rojko in predsednik uprave generalnega sponzorja Arcont d.d. Branko Kurbus. V imenu trenerjev mu je čestital Niko Klun, ob koncu pa mu je predsednik RK Arcont Radgona Sašo Rauter izročil veliko steklenico zlate radgonske penine in mu zaželel še veliko športnih uspehov ter čim manj poškodb.

 

Jure je z igranjem rokometa začel kot devetletnik v ekipi mini rokometa na OŠ Gornja Radgona. V naslednji sezoni 2006/07 je že zaigral za ekipo mlajših dečkov A RK Arcont Radgona. Čeprav je bil dve leti mlajši od soigralcev je dosegel 15 zadetkov oz. v povprečju zadetek na tekmo. V sezonah, ki so sledile je igral tekme za dve selekciji, zraven svoje matične še z igralci, ki so bili starejši od njega.

Med svojimi vrstniki je bil vedno nosilec igre in njegove dobre igre so opazili tudi v drugih klubih. V sezonah 2009/10 in 2010/11 je tako v drugem delu sezone kot posojen igralec pomagal starejšim dečkom Velike Nedelje do uvrstitve na zaključni turnir in z njimi osvojil 3. in 4. mesto v državi.

V sezoni 2011/12 je za kadetsko ekipo Arcont Radgone dosegel skupno 256 zadetkov oz. v povprečju več kot 12 na tekmo. Kot 15 letnik je prvič zaigral tudi za člansko ekipo ter na 13 tekmah dosegel 11 zadetkov.

V sezoni 2012/13 je v spomladanskem delu je kot posojen igralec zaigral za kadetsko ekipo Jeruzalem Ormož. Z njimi se je uvrstil še na svoj tretji zaključni turnir, kjer so zasedli tretje mesto v državi. Ob tem je bil tudi vse pomembnejši igralec v domači članski ekipi, ki nastopa v 2. državni ligi.

V sezoni 2013/14 je naredil velik korak v svoji karieri, saj je pred koncem sezone prestopil v Jeruzalem Ormož. Svoj debi v prvi državni ligi je dočakal konec aprila, že na svoji drugi prvoligaški tekmi pa se je prvič vpisal med strelce, proti Izoli je dosegal dva zadetka.

Sezona 2014/15 je bila prva v kateri je celotno sezono odigral v 1. državni ligi. Bil je bil eden izmed nosilcev igre ormoške ekipe, ki je na koncu zasedla odlično 7. mesto. Dosegel je natančno 100 zadetkov oziroma v povprečju nekaj manj kot 4 zadetke na tekmo. S tem je bil drugi strelec svoje ekipe. Ob tem je igral tudi za mladinsko ekipo Jeruzalem Ormož s katero je osvojil 1. mesto v 2. državni mladinski ligi.

Z dobrimi igrami si je prislužil tudi vpoklic v kadetsko državno reprezentanco. Z njo je letos najprej osvojil turnir v Bosni in Hercegovini, nato pa bil še med izbranci, ki so se udeležili svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer je osvojil srebrno medaljo.

V RK Arcont Radgona smo ponosni, da je v tej reprezentanci tudi igralec, ki je svojo rokometno pot začel v našem klubu. Jure je dokazal, da se lahko tudi v majhnem rokometnem okolju razvijejo odlični rokometaši, vsekakor pa je dosegel uspeh, ki ga pred njim ni še noben radgonski rokometaš. Njegov dosežek je lahko odlična motivacija mladim fantom v RK Arcont Radgona, da tudi oni s trdim delom dosežejo podobne uspehe.